نکات کلیدی برای توسعه مدارس هوشمند
“اصول مدارس هوشمند برای آموزش خوب” که توسط دیوید پرکینز و همکارانش در “پروژه صفرهاروارد” ایجاد شده است،
بر اساس دو باور شکل گرفته است:
1-یادگیری نتیجه تفکر است و تفکر خوب برای همه دانش آموزان قابل یادگیری است.
2-یادگیری باید شامل درک عمیق باشد که مستلزم استفاده فعال و منعطف از دانش است.
هفت اصل کلیدی در مدرسه هوشمند وجود دارد که آنها را با هم بررسی می کنیم:
1-دانش مولد:
مدارس باید به دقت بررسی کنند که چه محتوایی بیشترین سود را برای دانش آموزان دارد. شناسایی و ساختاردهی محتوایی که بیشترین پتانسیل را برای رشد دانش آموزان دارد، نقطه شروع مهمی برای مدل مدارس هوشمند است.
2-هوش قابل یادگیری:
برخلاف سنت روانشناختی که تمایل دارد به هوش به عنوان یک اصل ثابت نگاه کند، بسیاری از تحقیقات پروژه صفر نشان میدهد که دانشآموزان میتوانند روشهای تفکری را بیاموزند که عملکرد آنها را افزایش دهد. ادغام آموزش می تواند تأثیر قابل توجهی بر دیدگاه خود دانش آموزان در مورد توانایی ها و یادگیری آنها داشته باشد.
3-بر درک محتوا تمرکز کنید:
در حالی که اهداف زیادی برای دانش آموزان وجود دارد، اغلب تمرکز بر درک عمیق در زندگی روزمره دانشاموزان در مدرسه گم می شود. در مدل مدارس هوشمند، ما بر کار دانشآموزی تأکید میکنیم که درک عمیقی را در مقایسه با نتایج مشخص و با تعریف محدود ایجاد میکند و آن را نشان میدهد.
4-تدریس برای تسلط و انتقال موضوع:
یک اصل ساده اما قدرتمند آموزش این است که دانش آموزان بسیاری، از چیزهایی که فرصت و انگیزه قابل قبولی برای یادگیری دارند را یاد می گیرند.
تکنیک های آموزشی که به طور مشخص به مدل سازی، ایجاد انگیزه و کمک به دانش آموزان برای پیوند دادن آنچه می آموزند با زمینه های جدید (یعنی انتقال و استفاده از آن) احتمال اینکه دانش آموزان به خوبی یاد بگیرند و به طور داوطلبانه از آنچه می آموزند استفاده کنند را افزایش می دهد.
5-ارزشیابی یادگیری محور:
ارزشیابی در بهترین حالت خود به عنوان یک ابزار آزمونگیری برای یادگیری عمل می کند که دانش آموزان و همچنین معلمان را درگیر می کند و نوعی از پویایی را ایجاد می کند که در آن دانش آموزان مسئولیت نهایی کیفیت کار و یادگیری خود را بر عهده می گیرند.
6-پذیرش پیچیدگی تفکر و درک عمیق مستلزم آن است که دانش آموزان بتوانند با موقعیت ها و مشکلات پیچیده کنار بیایند و حتی در آنها به پیشرفت دست یابد.
مدل مدارس هوشمند شامل موقعیتهای یادگیری است که به دانشآموزان کمک میکند تا مهارتها و پیچیدگیها را ایجاد کنند و در مواجهه با مشکلات دشوار احساس هیجان را به وجود آورد. همچنین از معلمان در مدیریت پیچیدگیهای دیدگاهها و شیوههای جدید آموزشی پشتیبانی میکند.
7-مدرسه به عنوان یک سازمان آموزشی همان طور که محل رشد دانشآموزان است، باید محل رشد اساتید و مدیرانش هم باشد.
مکان هایی که در آن پیگیری علایق فکری و همکاری های حرفه ای مورد حمایت و تشویق قرار می گیرد، علاوه بر اینکه سازمان موفقی از نظر ساختار ایجاد میکند،
بلکه همه اعضای جامعه مدرسه را قادر میسازد تا در فرآیندهای جهتدهی و نظارت بر خود همکاری کنند و سیستمی پویا ایجاد کنند که با تغییر نیازها و بینش جامعه به صورت همگام تغییر کند.