ابزار هوشمند سازی ساختمان
ابزار هوشمند سازی ساختمان
در این مطلب قصد داریم نقش ابزار هوشمند سازی ساختمان را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
نقش تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
- کنترل
- نمایش
- بهینه سازی
در زندگی روزمره، ما از خرید و به کارگیری هر وسیله و تجهیزاتی هدف خاص داریم . مثلا ما تلویزیون می خریم که برنامه های تولید و پخش شده را ببینیم و سرگرم باشیم یا تلفن می خریم که بتوانیم با بقیه افراد در محیط بیرون در فاصله دور یا نزدیک ارتباط داشته باشیم. از خرید و نصب تجهیزات هوشمند سازی ساختمان هم هدفی داریم. ما این تجهیزات را به کار می گیریم تا هر کدام با عمل کردن به نقش خود ، دست در دست هم دهند و یک خانه هوشمند برای ما بسازند. عده ای از این تجهیزات هوشمند سازی نقش شان جمع آوری اطلاعات از محیط می باشد، عده ای از این تجهیزات در انتقال داده ها به سیستم مرکزی نقش دارند و بعضی دیگر در اجرای فرمان هایی که از سیستم مرکزی میگیرند.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به سه دسته تقسیم میشوند:
- سنسورها و وردی ها که ابزاری هستند که نقش شان جمع آوری اطلاعات از محیط یک خانه هوشمند است. از جمله سنسورها و ورودی ها در یک خانه هوشمند سازی شده می توان به سنسور نور، سنسور پارامترهای جوی، ترموستات هوشمند، سنسور تشخیص حریق، دوربین های مدار بسته و.. اشار ه کرد.
- فعال سازها و خروجی ها که نقش اجرایی در یک ساختمان هوشمند دارند. یعنی اگر ما بخواهیم پرده خانه را از راه دور تنظیم کنیم به یک فعال ساز و موتور پرده و سایبان نیاز داریم که پیام ما را دریافت و اجرا کند . یا اگر ما در یک خانه هوشمند زندگی می کنیم که تجهیزات هوشمند سازی ساختمان در آن نصب شده، با وقوع حریق در ساختمان و بعد از انتقال داده های ورودی توسط سنسورها به سیستم مرکزی و تصمیم گیری مرکز در اینکه حریق باید اعلام و اطفا شود، نیاز به تجهیزاتی داریم که این فرمان را اجرا کنند.
- رابط های کاربری هم در سیستم هوشمند واسطه هایی هستند که اگر نباشند هیچ گونه پیامی از ورودی ها به مرکز انتقال داده نمی شود و هیچ پیامی هم از مرکز به خروجی ها انتقال داده نمی شود.
زبان مشترک بین تجهیزات هوشمند سازی
در هر کشور و منطقه جغرافیایی، انسانها برای انتقال اطلاعات و آنچه در ذهن شان می گذرد از یک زبان مشترک استفاده می کنند. برای فهمیدن حرف و خواسته های دیگران و همینطور انتقال اطلاعات به آنها باید زبان آن فرد را بلد باشیم . در بین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان هم این قانون برقرار است. تجهیزات هوشمند برای اینکه بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کننند و حرف هم را بفهمند تا بتوانند اطلاعات را دریافت و پردازش کنند و فرمان ها را اجرا کنند باید یک زبان مشترک با یکدیگر داشته باشند.
پروتکل در تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
همانطور که برای ایجاد نظم و امنیت در یک جامعه سالم ، نیاز است قوانینی در بین افراد جامعه و سازمان ها ایجاد شود، در بین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان هم باید مجموعه قوانین تعریف شود که نحوه ارتباطات این تجهیزات هوشمند را مشخص کند و به نوعی زبان مشترک بین این تجهیزات شود . که به این مجموعه قوانین پروتکل گفته میشود.
تجهیزات هوشمند سازی در چه بخش هایی از ساختمان می تواننداستفاده شوند؟
- استفاده برای سیستم تامین روشنایی
- سیستم های برق و قدرت، مانند سیستم های ذخیره انرژی و تامین برق
- استفاده برای سیستم سرمایشی و گرمایشی و HVAC یا تهویه مطبوع
- سیستم های ایمنی و امنیت مانند اعلام و اطفای حریق ، سیستم کنترل تردد و ضد سرقت و ..
- کنترل آسانسورها
- سیستم های آبیاری و باغبانی
- و بسیاری موارد دیگر که بسته به نیاز و کاربری ساختمان و خواسته های کاربر یا ساکنین ساختمان می توانند به کار گرفته شوند.