logo
Loading

قواعد و قوانین حاکم بر اینترنت اشیا

20 جولای 21 - 07:50 ب.ظ

قواعد و قوانین حاکم بر اینترنت اشیا

قواعد و قوانین حاکم بر اینترنت اشیا چیست؟ در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

گسترش کاربرد‌ های فضای مجازی و پیشرفت فناوری‌‌های مرتبط با این حوزه ، مختصات فعلی فضای مجازی را متأثر از سه رکن نوظهور «کلان‌داده» ، «هوشمندسازی» و «ارتباطات از نوع ماشینی» نموده ‌است.

فضای مجازی با مختصات جدید، علاوه بر انسان ‌، اشیاء را نیز در دامنه کاربران خود قرار داده و امکان توسعه کاربردهای ارتباطی را که پیش‏تر صرفاً در محدوده انتقال پیام میان فرستنده و گیرنده شناخته می‌شدند به کاربردهای متنوعی همچون مدیریت فرآیندها، نیازمندی‌ها و ارتباطات انسان‌ها از طریق به‌کارگیری هوشمندانه اشیاء، ارتقاء داده و دامنه اثرگذاری نافذتری را شامل شده است.

حفظ و تقویت حاکمیت‌پذیری فضای مجازی

از این رو، ضروری است با هدف حفظ و تقویت حاکمیت‌پذیری فضای مجازی، نسبت به ارایه تعاریف و شناسایی الزامات حاکم در راستای ورود فناوری‌های نوظهور مرتبط با این مفاهیم، اقدام‌های لازم صورت پذیرد.

-اینترنت اشیاء: ارتباط/ اتصال اشیاء با یکدیگر و با انسان‌ها، که به عنوان جزیی از یک شبکه بزرگتر (در هر مقیاسی ) از طریق تبادل داده به هر طریقی  تعاملاتی میان این اشیاء و انسان ها به عنوان سرویس دهنده/ سرویس‌گیرنده را با هر ساختاری، فراهم ‌می‌نماید.

1-2-موجودیت: هر شخص (حقیقی یا حقوقی)، فرایند، شیء یا سیستم در شبکه اینترنت اشیاء که به‏ صورت مستقل قابل شناسایی باشد؛

1-3- کاربر: به هر موجودیت بهره ‏بردار از اینترنت اشیاء اطلاق می‏ شود؛

1-4- الزامات اینترنت اشیاء: به منظور شناسایی الزامات کلان حاکم بر اینترنت اشیاء و با هدف دسته‌بندی موضوعات، الزامات این حوزه در دو گروه به شرح زیر تعریف شده‌اند:

1-4-1- الزامات عمومی: الزاماتی که بر تمامی کاربردهای اینترنت اشیاء حاکم است؛

1-4-2- الزامات اختصاصی: الزامات مربوط به کاربردهایی که کاربر، بر بخشی از ویژگی‏ های شیء (مانند محل قرارگیری خدمت‌دهنده و شیء، نوع استفاده و داده‌های به‌دست‌ آمده از آن) دسترسی و مالکیت تام یا منحصر به فرد نداشته باشد. در این گروه از الزامات، با توجه به مالکیتِ غیر بر روی حداقل یکی از مؤلفه‌های ذکر شده، علاوه بر ایمنی کاربران به امنیت کاربران، داده‌ها و کاربردها نیز پرداخته می ‏شود.

ماده 2- الزامات عمومی اینترنت اشیاء

2-1- اصول و ارزش ‏های حاکم بر جامعه به ویژه حفظ جایگاه والای انسان و کرامت انسانی در توسعه ابعاد مختلف اینترنت اشیاء لحاظ شود؛

2-2- اینترنت اشیاء مبتنی بر ارتقاء شاخص‌های کلان رفاه و عدالت اجتماعی، بهره‌وری و سیاست‏ های اقتصاد مقاومتی توسعه یابد؛

2-3-  نیازمندی‏ های حقوقی با رویکرد تعریف اشیاء، تعیین نقش و جایگاه و همچنین تنظیم روابط آن‏ ها در تعامل با یکدیگر و انسان احصاء و تدوین شود؛

2-4- توسعه و انتقال فناوری به کشور، برای کاربردهای شناخته شده براساس نیازهای اولویت‌دار مندرج در اسناد بالادستی، صورت پذیرد؛

2-5- تمام موجودیت‌های زنجیره خدمات با رعایت حریم خصوصی کاربران و امنیت عمومی قابل شناسایی و احراز هویت باشند؛

2-6- آموزش، پژوهش و تربیت نیروی انسانی براساس نیازمندی‌های اولویت‌دار کشور صورت گیرد ؛


دیدگاهتان را بنویسید

*

راهکار ها پروژه ها logo خانه سوالات کاتالوگ