تفاوت های اصلی بین دو سیستم مدیریت ساختمان و خانه ی هوشمند
تفاوت های اصلی بین دو سیستم مدیریت ساختمان و خانه ی هوشمند
در این مطلب به بررسی تفاوت های اصلی بین دو سیستم مدیریت ساختمان و خانه ی هوشمند خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
۱- نحوه ی کاربری در BMS بسیار پیچیده است و نیاز به پرسنل آموزش دیده دارد در حالی که در خانه ی هوشمند مدیریت با مصرف کننده ی نهایی است که در نتیجه UI/UX و کاربری اپلیکیشن بسیار ساده تر می باشد.
۲- اغلب BMS را در پروژه های تجاری، بیمارستانی، داروسازی، مجتمع های عظیم اداری – مسکونی، مجتمع های صنعتی و خطوط تولید استفاده می کنند در حالی که بیشترین کاربری خانه هوشمند در پروژه های مسکونی می باشد. ( توجه داشته باشید که Smart Office نیز در پروژه های اداری استفاده می گردد.
۳- پروتکل های BMS همان پروتکل های استاندارد ساختمان از جمله BACnet ، LON و Modbus هستند. در حالیکه در خانه ی هوشمند از پروتکل های بی سیم و با عملیات اجرایی سیم کشی محدود استفاده می گردد.
۴- ماهیت یکپارچه سازی BMS مختص تمام فضاها، زون ها، طبقات و در مجموع سیستم جامع یک پروژه را شامل می گردد در حالیکه در خانه ی هوشمند یکپارچه سازی فقط مختص همان خانه، فضا یا زون می باشد.
۵- عملیات اجرایی BMS به مراتب پیچیده تر، نیازمند نقشه های مختلف مکانیکی و الکتریکی و نیروهای متخصص و آموزش دیده است که در طرف مقابل عملیات اجرایی تجهیزات خانه ی هوشمند از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست.
پدیده ای که امروز در ایران با آن مواجه ایم استفاده از لغت BMS است که منظور از آن Home Automation می باشد و در نهایت به موارد زیر ختم می شود:
- جهت کنترل روشنایی
- کنترل دوربین های مدار بسته
- کنترل باز و بست در ورودی خانه
- استفاده از IOT جهت کنترل لوازم خانه
اصلی ترین هدف هوشمند سازی ساختمان که همان مدیریت مصرف انرژی است در سیستم های ارائه شده فراموش می گردد و در اکثر مواقع کنترل هوشمند و واقعی سیستم تهویه مطبوع که سهم بسزایی در مصرف انرژی دارد، فراموش می گردد و کنترل تهویه مطبوع در اکثر پروژه ها همان تعیین دمای طرح و خاموش و روشن کردن سیستم است.
در پایان تاکید می گردد توجه داشته باشیم Home Automation همان BMS نیست!