چند مثال شگفتانگیز از خانههای هوشمند و آنچه آنها را هوشمند کرده است.
چند مثال شگفتانگیز از خانههای هوشمند
اینترنت اشیا (IoT) دائماً دستگاه های ما را هوشمندتر و متصل تر می کند. اما به دستگاهها ختم نمیشود. ساختمانهای هوشمند در حال تبدیل شدن به کانون نوآوریهایی هستند که میتوانیم تأثیر آن را در سراسر جهان ببینیم.
ساختمان های هوشمند با استفاده از سیستم های کاملا یکپارچه که اطلاعات حیاتی را به اشتراک می گذارند مشخص می شوند. آنها از حسگرهای اینترنت اشیا، طبقات مرتفع و اتوماسیون ساختمان برای کنترل تقریباً همه چیز استفاده می کنند: HVAC، روشنایی، سایه، امنیت حتی عملکردهای کاربر محور مانند راهیابی و برنامه ریزی اتاق کنفرانس.
این ساختمان ها، کارایی، انرژی، راحتی، دسترسی و نظارت را برای افرادی که در آنها زندگی می کنند را کنترل و تضمین می کنند. بسیاری از دفاتر دارای سطحی از هوشمندی ساختمان هستند، اما بیایید به چند مورد از باهوش ترین و الهام بخش ترین ساختمان های جهان نگاه کنیم.
ساختمان Edge (آمستردام، هلند)
بنا به گزارش آژانس رتبه بندی بریتانیا BREEAM، Edge سبزترین و هوشمندترین ساختمان در جهان است.
باید به اندازه کافی خوش شانس باشید که در این ساختمان کار کنید. این برج می داند کجا زندگی می کنید. می داند با چه ماشینی رانندگی می کنید و شما را به راحت ترین نقطه پارکینگ هدایت می کند. برنامه روزانه شما و حتی میزان شکری که در قهوه خود دوست دارید را می داند.
هیچ کس یک فضای میز دائمی در Edge ندارد. فضاهای کاری بر اساس برنامه روزانه شما تنظیم و طبق نیاز شما تعیین می شوند. میز نشستن، میز ایستاده، غرفه کار، اتاق جلسه، صندلی بالکن، یا اتاقی برای تمرکز. هنگامی که در طول روز به این ایستگاه های مختلف می رسید، ساختمان ترجیحات شما را برای نور و دما می داند. یکی از ویژگیهای برجسته این ساختمان سبز، پنلهای الایدی بسیار کارآمد است که به مقدار بسیار کمی الکتریسیته نیاز دارند که میتوان با استفاده از همان کابلهایی که دادهها را برای اینترنت حمل میکنند، آن را تغذیه کرد.
برج پایتخت (سنگاپور، اندونزی)
این ساختمان اداری 52 طبقه، به دلیل طراحی ساخت و ساز و کارایی انرژی و آب، برنده جایزه (پلاتینیوم گرین مارک) شد.
برج پایتخت دارای بسیاری از سیستم های انرژی هوشمند است که عبارتند از:
سیستم چرخ بازیابی انرژی تهویه مطبوع که امکان بازیابی هوای خنک را فراهم می کند، حسگرهای حرکت در لابی و همه حمام ها برای صرفه جویی در انرژی، پنجره های دو جداره که باعث کاهش نفوذ گرما و کاهش مصرف انرژی می شود، استفاده از چگالش واحد حمل و نقل هوا برای کاهش مصرف آب و نظارت مداوم برای اطمینان از کیفیت مطلوب هوا.
این ساختمان همچنین دارای امکانات زیر است:
منظره ای پانوراما از افق سنگاپور، مرکز تناسب اندام، استخر، مهدکودک و چندین غذاخوری.
گلوماک (شانگهای، چین)
این ساختمان اداری 6000 فوت مربعی، یکی از پایدارترین ساختمان های قاره آسیا محسوب می شود.
گلوماک دارای اولین تأسیسات LEED Platinum v4 در شرق آسیا است و اولین مورد در آسیا است که گواهینامه ساختمان در حال کار برای انرژی، آب و کربن خالص صفر را دریافت کرد. این ساختمان دارای بهترین کیفیت هوا در شانگهای است. این برج دارای یک سیستم نظارت بر هوای داخل ساختمان است که به کارمندان اجازه می دهد تا آلودگیهای هوای داخل خانه را روی تلفن های همراه خود ببینند (بر اساس سطح اکسیژن اندازهگیری شده، سطوح ترکیب آلی فرار، رطوبت و اندازه گیری ذرات معلق).
گلوماک همچنین دارای 5 سیستم تصفیه هوا و یک دیوار سبز کاشته شده برای فیلتر کردن آلودگیهای جدی خارج از ساختمان است. در آینده، ممکن است بتوانیم به محل کار خود برسیم، فضای کار خود را بررسی کنیم و متوجه شویم که میز ما به طور خودکار با ارتفاع دلخواه ما تنظیم می شود، نور ما همان طور است که می خواهیم و منطقه کار ما دقیقاً در دمایی است که ترجیح می دهیم.
آینده واقعا روشن است!