5 مزیت اصلی ساختمانهای هوشمند
5 مزیت اصلی ساختمانهای هوشمند
ساختمانهای هوشمند با ادغام فناوری و اینترنت اشیاء راهحلهایی را برای مسائل قدیمی مانند مصرف بیشاز حد و ناکارآمدی در ساخت و استفاده از ساختمان ارائه می دهند. در یک ساختمان هوشمند، همه سیستمها از تهویه مطبوع گرفته تا امنیت و روشنایی به هم متصلاند.
با استفاده از حسگرهایی مانند تشخیص ظرفیت و شمارش افراد میتوان دادهها و اطلاعات کاربردی درمورد نحوه استفاده واقعی از ساختمان را به دست آورد و به بهبود عملکرد آن کمک کرد.
درادامه 5 مورد از مزایای ساختمان های هوشمند را با هم بررسی میکنیم:
1- کاهش مصرف انرژی
اعداد و ارقام بسته به سیستم و نوع ساختمان متفاوت است، اما شما می توانید با استفاده از فناوری هوشمند، مصرف انرژی در ساختمان را بین 5 تا 35 درصد کاهش دهید. این امر باعث صرفهجویی چشمگیری از لحاظ مالی میشود و همچنین باعث ایجاد رویکردی کارآمد برای دسترسی به اهداف محیطزیستی میشود.
2- بهبود و رشد کارآیی ساختمان
حسگرهای نامحسوس، دادههای ناشناسی درمورد نحوه استفاده از ساختمان ارائه میدهد. این به سیستمهای هوشمند این امکان را میدهد تا در مورد مکان مورد نیاز برای گرما و نور و استفاده از زیرساخت هایی مانند تهویه مطبوع، تنظیماتی انجام دهند. این حسگرها همچنین قابلیت تشخیص فضاهای کمتر استفاده شده را دارند که به بهبود کارآیی آن فضاها کمک شایان توجهی میکند.
3- نگهداری قابل پیشبینی
هزینه های تعمیر و نگهداری هنگاهی که به صورت دستی انجام شوند میتوانند قابل توجه باشند. با این حال اگر قرار بر تعمیر و نگهداری نباشد، هزینه تعویض و جایگزینی قطعات به مراتب بیشتر است اما ساختمانهای هوشمند راهحل سادهای برای حل این مشکل دارند. حسگرها عملکرد ساختمان و نحوه استفاده از آن را سنجیده و پیش از آنکه نیاز جدی به تعمیر یا حتی تعویض باشد، به شما اطلاع میدهد تا درجریان باشید و غافلگیر نشوید.
4- افزایش بهرهوری
ساختمان های هوشمند به طور خاص طراحی شده اند تا تجربه راحتتری را برای ساکنان خود به ارمغان آورند. آنها میتوانند استانداردها را بالا برده و از رعایت ملاحظات ایمنی و بهداشت اطمینان حاصل کنند و همچنین اطمینان حاصل کنند که این کار به شیوه مقرون به صرفهای اجرا می شود.
5- استفاده بهتر از منابع
داده ها و اطلاعات جمع آوری شده توسط یک ساختمان هوشمند میتواند باعث ایجاد نقطه نظرات ارزشمند و کلیدی برای حفظ و استفاده هرچه بهتر از منابع و برنامهریزی دقیقتر شود و اینگونه هیچ نیازی به استفاده از حدس و گمان نیست چراکه دادهها کاملا منطبق بر واقعیت و بهروز هستند.